Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Temmuz 2015 Çarşamba

11,5 TL’NİN DAYANILMAZ HUZURU

Müslümanların bir kısmı, özellikle de zengin olan kısmı Allah’tan gittikçe uzaklaşıyor. Kabe’ye ve civarına bakın mesela. Bilgisayarınızın arama motorunu açın ve görsellerde arayın. Gördünüz mü? Sahabe bu manzarayı görse alayımıza kılıçla saldırırdı herhalde böyle mi sahip çıktınız oğlum Allah’ın emanetine diye. Kabe cahiliye devrinde putlarla doluyken bile bu kadar kirli değildi. Babil Kulesi’ni andıran dev gökdelenlerle çevrili Beytullah, görgüsüz, şımarık zenginlerin gecede on bin dolar verip kaldığı otel odalarına fon olmuş durumda. Petrolden gelen ölçüsüz paranın manyaklaştırdığı Katarlı, Bahreynli, BAE’li, Suudi Arabistanlı binlerce insan altın musluklu odalarda Kabe’yi seyredip zemzem yudumluyor ve bunun adına ibadet diyorlar. Bu mu hacc’ın ruhu? Durumu müsait olan inananlara farz kılınan ibadet bu mu? Suriye’de, Somali’de, Doğu Türkistan’da ve pek çok yerde milyonlarca insan açlığın ve zulmün pençesinde inlerken Business Class uçup, kendilerine özel umre partileri organize eden görgüsüz güruh bunun hesabını Allah’a nasıl verecek? O parayı Cannes’de ya da Vegas’ta falan harcasalar daha iyi lan! En azından ölçüsüzlüklerine Allah’ı karıştırmamış olurlar.
Aslında her daim gözümüzün önünde olan görgüsüzlük ve izansızlık ramazanlarda daha bir can yakıcı oluyor. Sabah bir otelin iftar menüsü geçti elime. Üşenmedim saydım, tam yirmi altı parça var listede. Adamların başlangıç dediği ve çorbadan önce sundukları iftariyeliklerle bile dört kişilik bir aile doyar. Çorbası ara sıcağı ana yemeği pilavı tatlısı… Fiyatı da kişi başı 75 TL. Yuh ulan diye isyan edesi geliyor insanın. Çünkü o sofralardaki pek çok insan ay sonunda şöyle bir hesap yapacak. Fitre matematiği…
“Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yılki fıtır sadakası miktarı 11.5 TL olarak belirledi. 2015 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2016 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için, ülkedeki sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulunduran Din İşleri Yüksek Kurulu, en düşük sadaka-i fıtır miktarını 11.5 TL olarak tespit etti.”
Bir öğün yemeğe 75 TL verip sonra da ihtiyaç sahiplerine 11.5 TL ödeyerek bir emri yerine getirdiğini zannetmenin yalancı huzurundan korusun rabbim hepimizi.

5 yorum:

  1. Teşekkürler, Bizim gibi düşünenlerin sesini duyuran olduğunuz için, mütevazi katkınız için, böyle düşünenlerin içine su serptiğiniz için şu güzel günlerde duamdır. Kaleminiz daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, Bizim gibi düşünenlerin sesini duyuran olduğunuz için, mütevazi katkınız için, böyle düşünenlerin içine su serptiğiniz için şu güzel günlerde duamdır. Kaleminiz daim olsun

      Semih,

      Sil
  2. Tespitleriniz -maalesef ki- 12den. Dediklerinizde çok haklısınız. Ama arap ülkelerinde petrolden parayı kırıp zengin olan arapları eleştirmek yerine artık çuvaldızı kendimize mi batırmalıyız acaba. 75 liralık iftar menüleri kadar ''Tesirsiz parçalar''da adını sürekli zikrettiğiniz kırmızı tuborglarınıza verdiğiniz parayı aynı şekilde yine ihtiyacı olan müslümanlara verebilirdiniz. Sevgili Düküm yazınızı samimi bulurdum eğer siz de eleştirdiğiniz insanlar gibi olmasaydınız.

    YanıtlaSil
  3. evet,bu tarafı da çok incitici

    YanıtlaSil
  4. o yalanci huzurdan korudugu gibi, somali suriye dogu turkistan derken, aslinda 've pek cok yerde' diyerek bahsetmeyi bahşettiginiz topraklarinizda acligin ve zulmun oldugunu unutmadiginizi gosterdiginiz yalanci huzurdan da korusun sizi.

    YanıtlaSil