Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Mart 2012 Pazartesi

Tesirsiz Parçalar 115..

115.

Mangaldaki köze gömülüp çıkartılan patlıcan bir poşete koyulup hava almayacak şekilde iki dakika kadar bekletilirse kolayca soyulur. Binboa Satsuma ılık Red Bull'la içildiğinde bir halta yaramaz. Krematoryumların tabanları fayanslarla döşeliymiş temiz görünsünler diye. Nabokov ve Soljenstin ve Grossman ve Pasternak'ın ortak noktaları nedir bilir misiniz? Bilmiyor musunuz? Ben biliyorum. Başka.. Başka bir sürü şey daha biliyorum. Hayatımı bilinebilecek her şeyi bilmeye adadım ben. Olur da günün birinde birileri bana bir şey sorar ben de pat diye cevap verir böylece bir işe yaramış olurum umuduyla ilaç prospektüslerine,nizamiye talimatnamelerine, buruşturulup fırlatılmış gazete kağıtlarına, ev aletleri kullanma kılavuzlarına, solaryum broşürlerine, el ilanlarına, duvar yazılarına, romanlara, ansiklopedilere, biyografilere, masal kitaplarına, gezi kitaplarına, yemek kitaplarına iştahla saldırdım.. Amazonlardaki bitki örtüsünden ve 17. yy. saray mutfağından ve Gütenberg'in bastığı ilk on kitaptan ve Rugby'nin kaç kişiyle oynandığından haberdarım. Kısıtlı malzemeyle nasıl bomba yapılır, çivi ne zamandan beri kullanılmaya başlamıştır, Buckhingam sarayının kaç odası vardır sorun hemen cevap verebilirim. Evet evet her boku bilen adam diye bir şey varsa işte o benim.. Ama tüm bunlarla uğraşırken bir şeye zaman bulamadım. İnsanlarla nasıl anlaşılır, insanlar birbirlerini nasıl idare edebilirler bir türlü öğrenemedim. Bildiklerim beni potansiyel bir bilgi yarışması telefon jokeri haline getirdi. Oysa ben bilinmeyen sorularda akla gelen adam olmak yerine okeye dördüncü olarak çağrılan adam olmayı ya da rakı masasına muhabbet için çağrılmayı isterdim. İnsanları çok ihmal ettim. Neyse ya şımarmayın sevgili insanlar olan olmuş bundan sonra hibir şey değişmez elbette. Bunu sonuna kadar okuduysanız eğer süratle unutun, çünkü yarın bana bu yazdıklarımdan bahsedip yaklaşmaya çalışan olursa aranızda sopayla kovalayabilirim. Şimdi sessizce dağılın..

5 yorum:

  1. Yazmak da özgürleştirmiyor çoğu kez. Hep bir önlem almaca. Garip.

    YanıtlaSil
  2. tüm bildiklerimizi bilen biri olsa,herkesle dost olup çelik çomak oynasa en çok onun kuyusu kazılırdı sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar bildiğinle alakalıdır ne kadar cahil olduğun. Bence yanılıyorsun, okeye dördüncü olmak istiyorsan unut bildiklerini ki logaritmayla hiçbir alakası yoktur taşların toplamının 101 etmesi, rakı muhabbetlerinde de işe yaramayacak kotenjantın sayısal değeri.

    Sen öğrenmeye devam et ne kadar cahil olduğunu, belki o zaman anlarsın insanların aslında bok makinesi olduğunu.

    YanıtlaSil
  4. insanları anlayıp, ne tepki vereceklerini sezileme yetisine sahip olduk.. olduk da bi boka mı yaradı sanki?

    benim tek problemim aslında nedir biliyor musun? sevdiğim adam'ı anlayamıyorum bir tek.. ya da anlatamıyorum kendimi..

    neyse ben çay koyayım en iyisi..

    YanıtlaSil
  5. tam "ben diyecektim.." gibi
    yazı hemhâl olmuş..
    kovalanmadan gitmeli..
    en kurumuş haliyle elmas ölçmekte kullanılan (kesin bunu da biliyorsunuzdur)su içinde cücüklenmiş tohumlarımı toprağıyla buluşturmalı..

    hadi
    dağıldım..

    sanki -yorum yazmamak adına- robot olmadığım kontrolünden de yoruldum ayrıca..

    YanıtlaSil