Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Neden Ferdi Tayfur Dinliyorum..?

Çünkü o Ferdidir. Orhan Gencebay kral, Müslüm Gürses babadır ama Ferdi sadece Ferdidir.

Çünkü benim tanıdığım ilk gerçek tutunamayan Ferdi Tayfur’dur. Bütün filmlerinde ve şarkılarında istisnasız hep kaybetmiştir.

Çünkü çocukluğumun ciddi bir parçasıdır o benim. TRT hala anlayamadığım bir takım nedenlerden dolayı arabeskçileri uzun yıllar aforoz ettiği için babamla hafta sonları videocuya gidip onun filmlerini kiralarken hayatımın en güzel yolculuklarını yaptım ben.

Çünkü o acıyı estetize eden bir tür Thomas Bernhard’dır. Hiçbir entelektüel kaygı taşımadan basit insanların sıradan acılarını buğulu sesiyle yoğurup ruhlarımıza katık etmektedir otuz küsür yıldır.

Çünkü yıllardır memleket aydıncıklarının kendisini tu kaka ilan etmesine, dinleyenlerine kro, maganda gibi ipe sapa gelmez sözlerle saldırmasına bir kez bile tepki göstermemiş, kimseyle polemiğe girmeden işini bildiği gibi yapmıştır.

Çünkü popçu böcekler gibi hallüsinatif neşeler saçan, hoplayıp zıplayan ve bizi de bu akıl hastalığına davet eden lolipop müziğinden uzak durmuş, hayatımızda ne varsa, neyin acısını çekiyorsak onun müziğini yapmıştır.

Çünkü bütün filmlerinde kısa boyludur, çirkindir, seven ve aldatılandır. Ama aldatılmasına rağmen sevmeye devam edendir. Tamircidir, ameledir, şofördür. Biz neysek o da odur.

Çünkü her ne kadar isyan eder gibi görünse de isyanın altında soylu bir tevekkül vardır. O en güzel ‘Allahım Sen Bilirsin’ diyendir.

Çünkü Adanalıdır, Allahın adamıdır. Adam gibi adamdır..

7 yorum:

  1. Olay budur..Kaleminize sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. o sözün aslı allahın adamı değil de, adamın allahıydı. sonra ferdi geldi, enelhak bozuldu.

    YanıtlaSil
  3. Ferdinin neresi çirkin senin gözlerin iyi görmüyor heralde orhan ve müslümden daha karizmatik yüze sahip

    YanıtlaSil
  4. Adam gayet yakışıklı hemde 30 lu yaşlardaki hali standartların üzerinde bir güzellik..

    YanıtlaSil
  5. Tam bir körlük, ulan adamın neresi çirkin? Hem sadece karizma mı aynı zamanda yakışıklı da,nasıl çirkin diyebilirsin?

    YanıtlaSil
  6. Ulan nerenizle okuyorsunuz ? Filmlerinde demiş filmlerinde.!

    YanıtlaSil
  7. Ama; Orhan Gencebay kral, Müslüm Gürses baba deyip Ferdi Tayfur sadece Ferdi'dir demek de bu yazıya hiç yakışmayan bir tanım olmuş. Hepsinin ünvanını içinde barındıran ve fazlasıdır Ferdi Tayfur.

    YanıtlaSil