Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Şubat 2013 Çarşamba

Tesirsiz Parçalar 187-190..


187.

Bir şey yapayım istiyorum bir şey yapmalıyım ama ne yapabilirim bilmiyorum hiç sıkıştım kaldım on metrekare odada içimden geçirdiklerimin niyet ettiklerimin şu kadarını söyleyemiyorum sadece özür dileyebiliyorum çok güzel özür dileyebilirim ben bir yapar bin özür dilerim abilerim ablalarım en taş kalplinizin bile yakarışlarım karşısında süngüsü düşer ilgim olmayan şeyler için bile saatlerce özür dileyebilirim herkes her şeyi diler mutluluk diler aşk diler bilmem ne diler ben özür dilerim özür mütehassısı oldum lay lay la la la lay çok özür dilerim sululuk yaptım yine affedin ne bir köşk ister bu şen gönlüm ne bir han lannn durduramıyorum kendimi bu ne dünya kardeşim seven sevene çok çok özür dilerim bakın vallahi ağlıyorum şu an siz hepiniz şaka sanıyorsunuz değil bilerek sululuk yapıyorum ama isteyerek değil mantıksız mı buldunuz bilerek yapmayı ama isteyerek yapmamayı değil aslında mantıksız olsun onun içinde özür dilerim canınız sağ olsun canım insanlar..


188.

O'nun benimle zoru var. Benim aklımdan zorum var. Aklımın dünyayla zoru var. Zorluk benim işim bayım. Çok kolay ve çok güzel şeyleri bile zora sokmakta üstüme yok.. Her işi zorlaştırmakta hiç zorlanmıyorum, hatta hiç uğraşmıyorum. Her şey kendiliğinden zorlaşıyor aslında. Çocukluğumdan beri. Hatta bebekliğimden. Çok zor doğmuşum mesela, direnmişim dışarı çıkmamak için. Modern tıbba ve beyaz önlüklülere meydan okumuşum o yaşsızlığımda. Zorla çekip almışlar beni...

189.

Düşünmemeliyim. Kendime bir meşgale bulmalıyım. Bir uğraş. Kitap olmaz. Kitaplar iyice canımı sıkıyor artık. Kitaplarda acı çeken herkesi kendime benzetiyorum. Kitaplardan kurtulmalıyım. Düşünmemeliyim. Kitaplardaki adamları gerçek zannediyorum. Tıpkı Selim gibi benim de ahlakımı bozuyorlar. Kitaplardan kurtulmalıyım. Hepsi beni düşünmeye sevk ediyor. Oysa düşünmemem lazım. Düşünmemeliyim..

190.

İyi şeyler düşünüp uyunmuyor. Geçer diye umut edip yatılabiliyor belki ama yatmak ve uyumak arasına biraz şefkat, bir kaç güzel söz ya da asgari bir tebessüm sıkışmazsa o ara açıldıkça açılıyor. O mesafe. Yatmak ve uyumak arasındaki mesafe..

4 yorum:

  1. Neden bu kadar gec farkederimki kalbi bizim gibi atanları?

    YanıtlaSil
  2. 187'de oğuz atay'a selam çaktığın gözlerden kaçmadı. bazıları yalnızlıktan besler ruhunu! lakin kaçınılmaz mutsuz son demek bu. senin gibi bi manyak bulursan ruhuna, hala beslemeye devam edersiniz ruhlarınızı korkma. he ne olur çok çok iki kişilik küçük bi devrim olur aşk olur mesela. sonra ne olur mutsuzluk, yalnızlık, özlem biraz yalan olur, bunalım şarkılar gibi hüzün geçmez satırlarından. hep kederlenecek değiliz ya, zaman zaman da gülmezsek nasıl geçecek bu amınakodumun hayatı. ahahahah ne saçmaladım ama.

    s.t

    YanıtlaSil
  3. hacı be çok pis yazıyon lan. benim yazmak istediğim her şeyi yazmışsın sanki. ben de senin gibi mi olacam beş on sene sonra. hani bi laf var, "dert yarrak gibidir herkes en büyüğü bende sanır." aynen öyle be. şu çektiklerimin aynısını sen çekmişsin bu yoldan çoktan geçmişsin. ben de geçiyorum şimdi o yoldan. bok gibiyim. niye sana yazıyorum biliyon mu. yazacak kimsem yok amk başka.

    YanıtlaSil