Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

14 Ocak 2012 Cumartesi

Tesirsiz Parçalar 100-103..

100.
Ama sen o kadar inançla söylüyorsun ki bunu. Büyümemek ve oyun oynar gibi yaşamak neredeyse tutku olmuş sende. Ben de oyun bozan olmak istemediğim için gitmekten bahsediyorum. Çünkü bazı oyunlar seyredilmez. Ya dahil olunur bazı oyunlara ya da çekip gidilir ortası yoktur. Tabi senin kafandaki çeviri merkezi o kadar saçma sapan çalışıyor ki bundan çıkardığın anlama şaşırmadım. Ama yine fena halde yanıldın. Dilediğince oyna içinden geldiği gibi davran dedim ama o kısacık cümlenin içinde söyleyemediklerimi görmedin sen. Orada bir hayıflanma var her şeyden önce, sonra feci bir imrenme ve özenme. Hayatta en çok övündüğü şeyi, içinden geldiği gibi oyunlar oynayıp yaşamayı artık beceremediğini düşünmeye başlayan bir adamın samimi bir kıskançlığı var orada. Artık bana yakışmayan şeylerin sende nasıl da güzel durduğunu fark etmek ve iç çekmek var orada. Kelimelerin ekonomik kullanımına bakıp tuhaf yorumlar çıkarmak da bir tür oyun mu yoksa. Eğer öyleyse kızmamalıyım değil mi? Belki bu da oyuna dahildir kim bilir? Oyuna devam..

101.
Ben olmasam ne olur? Ne zaman kendimi biraz da olsa önemsediğimi fark etsem aklıma hemen Yılmaz Odabaşı'nın dizeleri gelir.
"Şimdi ölsek; en fazla kahvede çaylar soğur.."

102.
Kendimi dahi anlamına gelen -de gibi hissediyorum. Diğerleriyle bitişik durduğum zaman huzursuzlanıyor, sırıtıyor, eğreti gibi oluyorum. Benim ayrı yazılmam lazım kimselerin yanına yakışmıyorum..

3 yorum:

  1. Bu tesirsiz parçalar fazla tesirli..

    YanıtlaSil
  2. 102. için: ayrı "de" ler özeldir,önemlidir, anlamlıdır. Ayrı yazılır ama, duyguyu-düşünceyi-tavrı desteklemeyi, aynı telden çalmaya hevesi bir o kadar da güçlü anlatır. Empatinin iki harfte saklamış halidir desek yalancı çıkmayız. El ele tutuşmanın yazıdaki simgesi desek itiraz gelmez sanırız. :)) Bu sebepten... ayrı yazılmanız kimsenin yanına yakışmamaktan değildir, aradaki bağı uzak kalarak güçlendirmenizdendir.
    Bitişik yazmaya inat edenlere gelince: anlamını bilmemekten/ önemsememekten kaynaklanır ki; onlar ihtimal hayatlarına da öyle davranmaktalardır.
    U(YKSZ)

    YanıtlaSil
  3. twitter'da aktif olmanızı bekliyoruz.

    YanıtlaSil