Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Nisan 2011 Cuma

Annem..

- Anne

- Annem

- Annee

- Annemm

- Anneeee

- Annemmm..

Muhtemelen sonsuza kadar sürer bu. Başka kim olsa sıkılır, annem sıkılmaz. Eğer annem de bir kadın olmasaydı, bütün kadınlardan nefret edebilirdim. Bir çocuğum yok. O yüzden tahmin etsem bile emin olamam tam olarak ne hissettiğinden. Başka türlü bir şey olmalı.. Hayatım boyunca en çok seni kırdım anne, sen hep affettin. En çok seni üzdüm ben, mesele yapmadın.

- Anne

- An..

Anne sus. Dinle anne. Anne en çok sana yükselttim ben sesimi. Anne su getir, yumurta anne, neden cıvık? ; bu çorap olmaz anne, olmamış anne bu gömleğin yakası..

Anne, itiraz etsene. Bağırsana anne bana. Tek silahını, terliğini (hani başının üstüne kaldırıp gösterirsin ya zaman zaman) kullansana anne..

Anne bunları hiçbir zaman okumayacaksın. Olsun, hissedersin sen. Anne.. İyi değilim ben. Daha doğmadan çıkarmaya başladığım zorluk artarak devam etmekte. Affet anne..

Anne.. Ben iyi değilim. Neyi tuttuysam elimde kaldı. Atladığım her öğün için üzülen sen, ruhumdan akan kanı görsen, nasıl dayanırsın bilmem..

Anne.. Tanıdığım tek büyücü sensin. Elinden her şey gelir senin. 'Tekrar doğursan beni'. Beni tekrar çocuk yapsan. Çok üzdüler beni anne, kızsana hepsine..

Büyümüşüm ben, öyle söylüyor herkes. Öyle mi gerçekten? Dizlerin.. Başımı yaslama mesafesinin uzağında mı gerçekten?

Anne.. Beni bırakma. Çok uzaklara gittim evet, ama bak döndüm. Burdayım annem. Soru da sormazsın ki sen. Anne.. Ölme sakın..

Umutsuz bile değilim artık annem. Bildiğim tek şey, her tarafım acıyor. Hatırlar mısın anne? Küçük bir çocukken ben, hikayeler anlatırdın. Hepsinin sonu iyi biterdi. (Ne olacak anne benim sonum)

Annem.. Beni bağışla. Benim sonum kötü olacak annem..

Anne.. Her hatamı görmezden geldin. Ama doğru her zaman tek. Kolpadan evlat oldum ben sana..

Ağlama olur mu annem? Anne.. Annem...

3 yorum:

  1. Anne;ekmek gibi ,su gibi ,özgürlük gibi ,daha çok tutsaklik gibi

    YanıtlaSil
  2. gerçektende anne. ve annem .daha nice kelimeler kifayetsiz kalsada .çok güsel bir izdüşümle anlatmak diye buna denir...ruhuna sağlık kardeşim..

    YanıtlaSil
  3. candan erçetin diyor ya; 'annem sen benim yanıma kalansın' gerçekten öyle zaman geçiyor, insanlar değişiyor bi tek o sabit. o istediğin her an yanında. anne olmak bağımlı bi sevgiyi göze almak. her yiğidin harcı değil tabii gerçek bi anne olmak!

    YanıtlaSil