Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Ocak 2011 Cuma

Hayal kırıklıkları Kitabı..

Yüz bilmem kaç bin kelime var Türkçede. Ve içlerinde en çok benimsediğim ikisi "hayal kırıklığı". Orta büyüklükte iki kelimeden oluşan bu söz öbeği kişisel tarihimi bir çırpıda özetliyor sanki.Hayalle başlayan her şey kırılır ve biter.. Hayal ve kırılma; varlık ve yokluk gibi diyalektik dengenin birer tezahürüdür aslında. Bütün hikayelerimiz hayalle başlar. Hayaller güzeldir. İnsan kötü hayaller kurmaz. Gerçek denilen sıkıcılığa tabi değildir onlar. Ama ölü doğarlar çoğu zaman. Ya da çok çabuk ölürler.. Bir kaç yıldır "Hayal kırıklıkları kitabı" kurguluyordum kafamda. Ufak ufak notlar almaya başlamıştım bile. Ama yakın zaman önce öğrendim ki Avusturya'lı bir kadın yazar benden çok önce bir kitap yazmış. Adı da "Hayal kırıklıkları kitabı".. Sonuç ne mi oldu? Can sıkıntısı, çöpe atılan notlar ve kocaman bir hayal kırıklığı..

4 yorum:

  1. üstad tuttum yazılarını ama hayal kırıklarını gerçekten karalamaya başladıysan yeniden yapabilirsin küçük bi değişiklile umudunu kaybetme

    YanıtlaSil
  2. İlla ki her şeyden bir tane olmak zorunda değil ya, belki de o yazardan çok daha iyisini yazacaksınız kim bilir? Böyle bir kitabınızı okumak isterdim açıkçası. Özellikle uzun denemelerden ziyade,kısa kısa anlatımlarla tadından yenmez bir eser çıkarabileceğinize eminim.

    YanıtlaSil
  3. duygularıma tercüman olmuş bir yazı daha, fırsat buldukça blogunuzu zıyaret edıyorum. ve takılıp kalıyorum... dakikilarca mı saatlerce mi bilmem... ama işlerimin aksadığı kesin :))


    öyle uzun zaman oldu ki birseyler yazmayalı, okurken sitem ettim kendime.. ben neden bu satırları yazmadım :)
    yüreğimde birşeyler kıpırdadı.kaleminize, yüreğinize sağlık. her cümle ayrı bir kainat...

    YanıtlaSil
  4. Aman efendim estağfurullah. Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için..

    YanıtlaSil